Работодателите, които не могат да наложат фиксирано работно време за служителите си или не са сигурни, че то се спазва стриктно, могат да поръчат идеалното решение: Face Detecting Time Attendance System and Access Door Lock.

Устройството се нарича по спецификация - CVJB-G107 и представлява “електронна ключалка“ за офисите на дадена фирма. След като заснеме лицето на всеки служител, апаратът, подпомаган от вградения в него таймер, прави пълна статистика кога се е явил "служител Х" на работа, кога си е тръгнал, колко пъти е излизал и за колко време, има ли навик да остава в извънработно време... CVJB-G107 се произвежда в Китай. И вече се се използва - на входните врати на няколко големи предприятия и учреждения.

Както се подразбира от само себе си, но и от проведените анонимни анкети, този контрол, сякаш вдъхновен от “1984“ на Дж. Оруел, потиска повечето работници. Техните шефове обаче са категорични, че дисциплината се стегнала, което имало положително отражение върху счетоводните активи. Всички опити електронният терминал да бъде излъган са били безуспешни, тъй като сензорът, разпознаващ лица, не можел да бъде излъган със снимка. Всъщност устройството прави триизмерно сканиране на цялото лице. CVJB-G107 се продава за $480.00 от Chinavision.