Публикуван бе докладът на североамериканската рейтингова организация ESRB, отнасящ се до играта Assassin's Creed II, която се готви към скорошен релийз. Провеждайки многостранен анализ на продукта, специалистите от ESRB са му присвоили един от най-строгите рейтинги - в графата „възраст на играча" на Assassin's Creed II ще стои буквата "М". Това означава, че на територията на САЩ и Канада играта може да бъде заупена само от лица, навършили 17 години. По-строга е единствено оценката "само за възрастни" (18+), която, всъщност, бе поставена от европейската асоциация PEGI.

Основната, но не единствена забележка на ESRB се обобщава в "сериозен сексуален подтекст на произхождащото". "Купувачите трябва да знаят, че продуктът съдържа груби нецензурни ругатни, както на английски, така и на италиански", казват още от регулатора. Отбелязва се също, че много от героите споделят неприкрито своите сексуални фантазии и отклонения, както и фактът, че в Assassin's Creed II има миниигра за съблазняване на момичета, "завършваща със затъмняване на екрана и начало на креватна сцена".

Напомняме, че сюжетът на играта се базира на фантастична машина, позволяваща на героя да си спомня опита на предишни поколения. В първата част генетичната памет отправя персонажа във времето на кръстоносните походи, превръщайки го в наемен убиец, а продължението - във Флорентински аристократ от XV век.

Играта на Ubisoft ще излезе на Xbox 360 и PS3 на 17 ноември т.г., за на PC - през Q1 на 2010.