Компанията представи нова “V” серия процесорни охладители, при които за пръв път е реализирана лагерна технология с барометрична топка и съвсем нов вентилатор, носещ името на меча на Крал Артур. Според официалното прес-съобщение на Cooler Master, иновативната V-серия въздушни охладители за процесори е насочена към РС потребителите, които търсят едновременно достъпна цена и висока производителност от решенията си за охлаждане. В тази серия компанията е използвала нова лагерна система, наречена Barometric Ball Bearing (BBB), както и съвсем нов тип вентилатор, кръстен Excalibur, които заедно осигуряват по-добро въздушно налягане и балансиран въздушен поток.
Според компанията, Barometric Ball Bearing технологията подобрява значително барометричното налягане в центъра на вентилатора и носи редица предимства за самия охладител, включително по-ниско ниво на шума, по-висока надеждност и около 2,5-пъти по-дълъг живот в сравнение с традиционните въздушни охладители.

Деветте мечовидни перки на вентилатора, носещ името на легендарния меч на Крал Артур, също са едно от значимите нововъведения, като според компанията улесняват почистването и осигуряват мощен въздушен поток с високо налягане. Така се постига по-висока ефективност на охлаждането и се намалява турбуленцията и, съответно, шумът, без да се жертва от повърхността на перките. Самата вентилаторна перка може лесно да се сваля за почистване, подчертават още от производителя.

пълен текст: PCWorld.bg