Dell ще предложи мрежови интерфейсни карти Fibre Channel over Ethernet (FCoE) във всичките си сървъри. Този ход на най-големият в света доставчик на сървъри със сигурност ще ускори внедряването на зараждащия се протокол за пренос на данни в корпоративните центрове за обработка на данни (ЦОД).
Dell ще вгради конвергентните мрежови адаптери (CNA) на QLogic Corp. от серията 8100 сървърите Dell PowerEdge. Те включват новия PowerEdge R610 и модела за вграждане R710, самостоятелните машини T610 и T710 и едноплатковите блейд модели M610 и M710. Конвергентните FCoE мрежови карти на Qlogic вече се доставят със сървърите на IBM и комутаторите на Cisco, както и с масивите за съхранение на NetApp и EMC.

Dell застава с корпоративната си тежест зад FcoE, заяви Амит Ваши, маркетинг вицепрезидент на Qlogic Host Solutions Group. - Така че всички важни „играчи" са на стартова позиция. Сега потребителите на сървъри ще виждат FCoE в ценовите оферти към тях." Dell ще включи два модела на Qlogic - QLE8152 - 10Gbit/sec FCoE двупортов PCIe адаптер и QME8142 - 10Gbit/sec FCoE двупортов адаптер.

Доставката на чипа Nehalem-EX на Intel ще позволи разгръщането на масово производство на виртуални сървъри с изключително високо ниво на вх/изх. операции, с което те да успеят да се възползват от предоставяната 10Gbit/sec пропускателна способност на Ethernet, обяснява Ваши.

пълен текст: NetworkWorld.bg