След месец Intel ще представи преработка на Atom за нетбук. Очаква се на изложението за потребителска електроника през януари компанията да покаже процесора N450 и дънната платка NM10 Express (известни като технология Pine Trail).

На 4 януари пък Intel ще обяви част от новите нетбук системи на производители като Hewlett-Packard, Acer, Dell, Asus, Toshiba и Lenovo, в които ще влязат процесора и дънната платка. Новото в разработката на хардуерния гигант е, че за първи път събира в едно графичния чип и чипа на процесора. В резултат размерите на процесора намаляват с 60%. За обикновения потребител това означава по-дълъг живот на батерията, тъй като разходът на енергия намалява с 20%, и по-компактен дизайн. N450 ще бъде продаван в комплект с новата дънна платка NM10 Express. Предвидено е да поддържа безпроблемно Windows 7 Starter и Home Basic, както и Windows XP и Moblin Linux.

Intel ще представи и още два процесора за нетбук - двуядрения Atom D510, който ще измести досегашния двуядрен модел, и едноядрения D410. N450, D510 и D410 ще работят на 1,66 GHz. Цените им ще станат известни през януари.