Silicon Power обяви първата в света 128 GB карта памет. Тя обаче не е в популярния SD (secure digital) вариант, а е CF - compact flash. Това означава, че невероятният й капацитет и технически характеристики могат да бъдат използвани само в устройства с CF съвместимост.

Картата 400х 128GB CF на Silicon Power обаче се радва на някои сериозни предимства пред SD картите. Първо, капацитетът й от 128 GB е уникален (най-доброто постижение за SD е 64 GB). А скоростта на писане на данни достига 90 MB/s.Silicon Power популяризира продукта си като изключително подходящ за професионалните фотографи.

Свободното пространство на CF картата позволява заснемането дори на HD снимки, без да се притеснявате. А скоростта на запис осигурява мигновено запаметяване на файловете. Другата любопитна новост е, че 400х 128GB CF разполага с вградена функционалност Error Correction Code. Тя ви гарантира, че след фотосесията няма да се окажете без снимки заради грешки във файловете. Гаранцията на продукта е доживотна.От Silicon Power все още не са обявили цената на картата памет, нито кога ще бъде пусната на пазара.