Според тайванския източник CENS Taiwan Economic News, Acer планират нова серия ултра-тънки ноутбук системи, която ще се появи на пазара в рамките на 2010г. Припомняме, че актуалната Acer Timeline серия CULV (Consumer Ultra-Low Voltage - потребителски, ултра-нисковолтови) продукти се радва на завиден успех, предлагайки впечатляващо продължително време за автономна работа и живот на батерията.

Въпреки това проучванията на компанията явно показват, че някой клиенти не са особено доволни от леко ръбестия дизайн на системите и дебелината на корпуса им (2.54 см.) Именно по тази причина при втората генерация CULV модели, Acer ще предложат ноутбук машини с дебелина едва 19 мм (чувствително по-тънки от повечето задаващи се конкурентни решения, като Dell's Vostro V13 и някой представители на MSI X-Slim серията например). Новата ултра-тънка Acer фамилия ще използва Intel Calpella ULV процесори и ще осигурява по-висока производителност от наличните в момента Timeline продукти, базирани на 45nm CULV компоненти.

При все, че следващото поколение CULV модели на корпорацията няма да са никак евтини, комбинацията от 32 nm процесори и 19 мм дебелина на корпуса звучат меко казано изкушаващо, още повече в светлината на факта, че Acer вероятно ще са първият голям производител на пазара, който ще предложи подобни продукти.