Всеки ден в света се продават по 60,000 устройства с операционна система Android. Това заяви CEO-то на Google Ерик Шмид по време на конгреса на организацията Open Handset Alliance (OHA). Както е известно, Google е основният движещ фактор в развитието на Android.

Дойде време да се гордеем с това, което заедно създадохме“, казва Шмид пред партньорите в проекта. Google поставя на първо място мобилността, става ясно още от речта на Шмид. "Нашата цел е да направим понятието мобилност отговор на почти всичко“, допълва той. Друг висш представител на Google пък показа как Adroid работи с технологията Flash 10.1. В това отношение устройствата с Android имат предимство пред iPad на Apple, при който липсва флаш поддръжка.

Android устройствата са способни да изпълняват ролята на четци на е-книги. Именно това е едно основните предназначения на iPad и не случайно Google набляга на този факт, като демонстрира страница от Ню Йорк Таймс на гугълфон. Смартфоните са изиграли важна роля при събиране на помощи за пострадалите от земетресението в Хаити, подчертават от Google.