Lenovo са подготвили интересен анонс на две нови портативни системи. Имената на моделите са ThinkPad W701 и W701ds. Характеристиките им ще са доста сходни, като ключовата разлика между двата ще е, че ThinkPad W701 ще разполага само с един екран, а W701ds с два. При това главният дисплей ще е с диагонал 17 инча, а помощният с 10,6 инча (WXGA). И двете машини ще поддържат максимален обем от 16 GB бърза DDR3 памет, ще разполагат с цели пет USB порта (един от които ще е USB 3.0).

Графичната подсистема ще разчита на професионални видео-решения като Quadro FX 2800M и 3800M. На професионалистите занимаващи се с цифрова фотография ще допадне наличието на интегриран CompactFlash и подобрените характеристики на дисплеите на двете системи: WXGA+ резолюция, показател за яркост от 200 cd/m2 стандартно, плюс опция за екран с WUXGA разделителна способност, цветови обхват 100% NTSC и увеличена яркост (до 280 cd/m2).

Също като опция ще се предлага и вграден механизъм за калибровка на цветовете и специално изпълнение таблет на Wacom!
Информация за крайните цени на моделите липсва, но лесно може да се предположи, че тя няма да е под $2000 за базовия вариант.