Intel зарадва компютърните ентусиасти с два нови процесора от линията Core с възможности за овърклок. Чиповете идват с разблокиран множител на честота, което ще позволи на потребителите да постигнат максимално възможна производителност.

Двуядреният Core i5-655K и четириядреният Core i7-875K поддържат флагманските технологии на Intel - Hyper-Threading и Turbo Boost, съобщава AnandTech.com. Първата от тях позволява обработка на два потока команди на всяко ядро. Втората технология автоматично увеличава честотата, в зависимост от натоварването. Двата чипа работят на базови честоти съответно 3,2 и 2,93 GHz и максимални - 3,46 GHz и 3,6 GHz.

Множителят позволява увеличаване на честотата до 3,8 GHz и повече, ако се използва подобрена схема за охлаждане. Според анализаторите на пазара, двата нови чипа са първият сериозен отговор на Intel на решенията AMD Black Edition - нескъпи, но мощни процесори с възможности за овръклок.

Досега подобни продукти на Intel струваха твърде скъпо и по тази причина бяха неконкурентни. Двуядреният Core i5-655K има цена от $216, а четириядреният Core i7-875K струва $342.