12 години история... огромна виртуална Вселена, изпълнена с различни форми на живот "по-особено" е, че съществува само в света на компютърните игри, но това ограничение не попречи да се разгърне още повече - поредица новели и едно емблематично име, разтуптяващо милиони сърца StarCraft!

На 26 срещу 27 юли, точно в полунощ култовата стратегия в реално време на Activision Blizzard се завърна още по-завладяваща от преди с първата част от трилогията StarCraft II: Wings of Liberty. В нашата страна изданието беше отбелязано със среднощно launch парти, което започна в 20:00 часа на 26 юли (понеделник) и приключи в първите часове на днешния ден. За място на събитието организаторите от фирма „Пулсар” ЕООД бяха избрали пространството на етаж -1 в търговски център „Сердика Център София”.

Освен, че имаха възможност да получат предварително запазеното си копие на StarCraft II: Wings of Liberty или да го закупят на място, на партито българските почитатели на StarCraft имаха и възможността да се срещнат с един от легендарните персонажи от любимата си игра, който се получи като резултат от бодиарт върху тялото на модел. Както и да си спечелят много награди, предоставени любезно от официалния вносител на играта „Пулсар ЕООД” и спонсора на събитието “Технополис България” ЕАД.

Посетителите се насладиха на уникални кадри от създаването на StarCraft II: Wings of Liberty и гледаха интервюта с екипа, разработил играта, под звуците на оригиналния й саундтрак. Специален гост на среднощния StarCraft II празник бе изгряващата певица Ели Раданова, позната ни от телевизионното шоу „Music Idol”. Кулминацията настъпи с изтеглянето на томбола, която донесе голяма изненада за десетима от присъстващите. Лица под 18-годишна възраст бяха допускани до събитието само в присъствието на родител или настойник.

StarCraft II продължава епичната сага за протосите, тераните и зергите. Трите различни и могъщи раси ще се сблъскат още веднъж в това бързо развиващо се продължение на легендарната стратегия в реално време StarCraft. Легиони от ветерани, усъвършенствани и съвсем нови единици ще водят боеве из цялата галактика, докато всяка фракция се бори за оцеляване.

Уникална сингъл плейър кампания, която продължава събитията от StarCraft: Brood War - StarCraft II представя редица нови герои и познати лица в напрегнатата научнофантастична история, изпълнена с приключения и интриги. В допълнение Blizzard отново предлага безпрецедентна онлайн игра чрез Battle.net.