Още до края на настоящата година Apple ще пусне собствен „умен" телевизор, твърди анализатор от компанията Ticonderoga Securities. Брайън Уайт базира своето твърдение на информация, получена от различни източници по време на китайско изложение за електроника, съобщи appleinsider.com, цитиран от technews.bg.
Компанията възнамерява да доразвие устройството Apple TV до пълнонецен телевизор. Резултатът от работата по проекта ще стане видим по-рано, отколкото очакваха повечето анализатори. Ръководството на Apple нееднократно е заявявало високия си интерес към пазара на телевизори, макар и този сектор да е зает от голям брой производители, а печалбата да е по-малка от 30-те процента, на които работи обикновено компанията от Купертино. По същия начин обаче Apple успя да се наложи на пазара за смартфони с иновационния iPhone и да печели повече от останалите играчи.
Анализаторите припомнят също честите разминавания между изявления на шефовете на Apple и реални действия на компанията - напр., че не е необходимо iPod да поддържа видео и, че потребителите не се интересуват от е-книги. Ако все пак Apple се реши да пусне телевизор, може да се предположи с голяма степен на вярност, че устройството ще бъде тясно интегрирано със съществуващата еко система от продукти и услуги на компанията. Това ще направи телевизора на Apple уникален и икономически привлекателен продукт.