Международната дистрибуция на таблета PlayBook на производителите на BlackBerry Research In Motion ще започне в средата на следващия месец, съобщиха от компанията.
Първата страна извън САЩ, в която ще се дистрибутира устройството, е Великобритания, а премиерата му на Острова ще бъде на 16 юни, пише в. "Дневник". Новината идва буквално ден, след като RIM обяви, че ще изтегли част от продадените си таблети за принудителен ремонт заради софтуерни проблеми.
Официалната продажба на PlayBook в САЩ започна преди месец. Това е и първият опит на компанията на пазара на таблети, доминиран изцяло от Apple. Устройството бе посрещнато от сурови критики и неособено висок потребителски интерес. Сред причините за това е липсата на достатъчно приложения, които да задоволят интереса на потребителите.
За момента няма точни данни колко точно са продажбите на таблета на RIM в САЩ. В първите дни от пускането на PlayBook анализатори излязоха с коментари, че търсенето му е по-високо от това на конкурентния Xoom на Motorola, който залага на Android.