Samsung поиска от Apple да покаже следващите iPhone и iPad под предлога, че се нуждае от информация, за да се защити от обвиненията за плагиатство, съобщава "Блумбърг".
Компанията е подала иск до съда, който от своя страна трябва да издаде заповед за Apple, която съди Samsung за плагиатство на външния вид на смартфоните и таблетите й. Корейците са поискали да им бъде предоставена информация за окончателния вид на iPhone и iPad, за да "оцени дали съществува вероятност от объркване" между продуктите на Samsung и Apple, които най-вероятно ще бъдат пуснати в продажба по едно и също време до края на годината.
Искът е подаден на 27 май, а крайният срок, поставен от Samsung, е 13 юни. До тази дата американската компания ще трябва да удовлетвори исканията на конкурента си, пише в. "Дневник".
Искът от Samsung идва в отговор на жалба, подадена от Apple, която също подаде подобен иск, в който пожела от корейската компания да покаже все още необявени свои продукти. Двете компании водят съдебен спор помежду си за визуалната прилика в конкурентните им устройства, започнала през април. Тогава Apple подаде иск, в който се твърди, че продуктите на Samsung копират технологиите и дизайна на iPad и iPhone.