Amazon направи фурор със своя четец на е-книги Kindle, като въпреки появата на iPad компанията продължава да отчита нарастващи продажби на своя продукт. Наскоро Amazon съобщи, че за първи път продажбите на е-книги са надминали тези на хартиените издания, припомня technews.bg.

На пазара за е-книги Kindle е това, което iPad е при таблетите. Огромният опит на Amazon в продажбите на е-четци и внушителната клиентска база от е-ориентирани потребители предполагат успех на компанията и на пазара за таблети.
Двата типа устройства са сходни по формат и начин на ползване, но таблетите имат далеч по-широко приложение, най-вече като средство за развлечение.

Таблетът на Amazon ще има 9-инчов екран и ще работи под управление на операционна система Android. Дизайнът на устройството е възложен на азиатски производител, твърди WSJ.
Потребителите на таблета ще могат да гледат на него филми, да слушат музика, да четат е-книги - цялото това съдържание ще се предлага от онлайн магазина на Amazon. Вероятно устройството няма да разполага с камера. Цената му засега е неизвестна.

Същевременно, Amazon подготвя два нови черно-бели модела на своя е-четец Kindle. Устройствата ще използват удобния за четене e-ink дисплей, на който разчитат и сегашните четци. Компанията ще пусне на пазара и версия на Kindle със сензорен екран, за да конкурира Barnes & Noble и Kobo.