На този етап подобно развитие е единствено в сферата на предположенията, но не е лишено от логика. На световната конференция за партньори в Лос Анджелис висши мениджъри на Microsoft потвърдиха намерението на компанията да създаде единна екосистема за различните типове устройства, припомня TechNews.bg.

"Няма да имаме една екостистема за компютри, втора за телефони и трета за таблети. Всички те ще бъдат обединени", заяви корпоративният шеф на Windows Phone дивизията - Анди Лийс. По неговите думи, Microsoft планира да осигури взаимодействие между най-различни устройства, вкл. конзолата за игри Xbox, не само чрез единен интерфейс, но и с използване на едни и същи технологии и стандарти.

Според This is my next, новата супер операционна система ще замени Windows 8 през 2015 година или най-късно през 2016-та. Тогава ще се появи и ново поколение геймърска конзола.

Windows 8 ще излезе на пазара през 2012 година. Очаква се Microsoft да покаже бета версия пред разработчици през септември, а в началото на следващата година - на изложението CES в Лас Вегас - да пусне първата публична бета версия на системата.