Очакваме Apple скоро да представи по-достъпния си iPhone SE 2/iPhone 9, но изглежда компанията може да ни изненада с още едно устройство в серията. За съществуването на по-голям модел в нея научаваме от 9to5Mac, които са открили следи за това в кода на iOS 14. Има вероятност този по-голям вариант да носи името iPhone 9 Plus, предава Mobile Bulgaria.

Ако тази серия се окаже реален наследник на iPhone 8, е възможно диагоналите на дисплеите на двете бъдещи устройства да са съответно 4.7 и 5.5 инча. Има данни, че и двата модела ще включват чипсет A13 Bionic, който е наличен в серия iPhone 11.

Смартфоните ще разполагат и с бутон Home с вграден Touch ID, който ще бъде без подвижни части, а ще разчита на вибрационен ефект за обратна връзка. Чрез системата за оторизация ще е възможно използването на Apple Pay и Express Transit. Освен това новите модели ще могат да сканират и NFC тагове на заден план.

Трябва да отбележим, че наименованията iPhone 9 и iPhone 9 Plus засега не са потвърдени, като е възможно устройствата да се появят с имената iPhone SE 2 и SE 2 Plus. Очаква се смартфоните да бъдат пуснати през пролетта заедно с или малко след анонса на iOS 13.4. Наскоро обаче се появи информация, че може да има забавяне.

Междувременно в кода на операционната система са намерени и данни за това, че четвъртото поколение таблети iPad Pro ще включва четири модела, които ще са с кодове J417, J418, J420 и J421. Най-вероятно това ще са Wi-Fi и LTE вариантите на 11- и 12.9-инчовите модели. Очаква се таблетите да разполагат с нова тройна камера с ToF сензор.