Евентуалната битка в клетка между Илон Мъск и Марк Зукърбърг може да се проведе на 26 август и да бъде излъчена на живо в системата за микроблогове, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В края на юни двамата най-известни технологични милиардери в света  се съгласиха да се бият един друг в Лас Вегас.

"Битката межзу Зук и Мъск ще бъде излъчена на живо в Х", обяви Мъск в неделя, уточнявайки, че всички приходи ще бъдат дарени на организации, подпомагащи ветерани.

Х е новото име на преименувания Twitter.

В собствената си платформа Threads, която засега неуспешно конкурира Х, Зукърбърг заяви, че е "готов още днес. Предложих 26 август, когато ме предизвика, но той не отговори".

Шефът на Meta предложи също така излъчването да бъде осъществено по "по-надеждна платформа, която действително може да събира средства за благотвирителни организации".

Илон Мъск наскоро заяви, че е започнал да вдига тежести на работа. Милиардерът като цяло обаче няма време да тренира, тъй като е разкъсан от занимания със SpaceX, Tesla и Twitter.

Зукърбърг тренира смесените бойни изкуства от години. Наскоро той дори спечели турнир по джу-джицу.

Ако битката на милиардерите се проведе, то тя би генерирала милиарди долари приходи от реклами и права за излъчване. Букмейкърите също биха били доста доволни. Много е вероятно обаче срещата да не се състои, въпреки "искрите" между Зукърбърг и Мъск в социалните мрежи и големите заявки за нея.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО