САЩ разполагат с пленено НЛО от "нечовешки произход", заяви бившият офицер от разузнаването Дейвид Чарлз Груш.

Вашингтон притежава не само части от катастрофирал извънземен кораб, но и почти непокътнато НЛО. По думите на Груш има редица проекти, включително и на други държави, целящи да превърнат пленената извънземна технология в оръжие.

Твърденията на разузнавача идват на фона на започнато от Пентагона официално разследване на НЛО. Груш направи изявлението си пред американския новинарски сайт NewsNation и специализирания портал The Debrief.

Собственикът на NewsNation е Nexstar Media Group - един от най-големите медийни конгломерати в САЩ. Интервюто с Груш вече е гледано от милиони души.

Само преди няколко дни Пентагона призна, че неидентифицирани метални кълба са забелязвани "по целия свят".

"Виждаме тези обекти по целия свят. Те правят много очевидни и доста интересни маневри", заяви д-р Шон Къркпатрик, директор на Службата за следене на аномалии към Пентагона (AARO). Разкритието стана по време на първото му публично изслушване пред НАСА.

НАСА работи в тясно сътрудничество с официалните изследователи на НЛО от Пентагона. Според Къркпатрик двете организации вече са взаимодействали по строго секретни случаи на наблюдавани неидентифицирани обекти.

Груш е работил за Националната геопространствена разузнавателна агенция (NGA) и Националната служба за разузнаване (NRO). Преди интервюто си, той е предал информацията, която има, на Конгреса и на генералния инспектор на разузнавателната общност.

Трябва да се отбележи, че NGA се занимава с изследването и шпионирането на авиокосмическото и морско пространство. NRO пък отговаря за дизайна и изграждането на разузнавателни дронове и сателити. Двете агенции са част от общо 18-те разузнавателни организации на САЩ.

36-годишният Груш е работил и група за неидентифицирани въздушни явления от 2019 г. до 2021 г. Изводите за наличието на извънземна технология на Земята са станали след секретно изследване на морфологията, материала и радиационния подпис на пленените обекти.

По думите му пазенето на тази информация в тайна "допълнително пречи на световното население да бъде подготвено за неочакван контакт с извънземен разум".

Зад Груш застава Кристофър Мелон. Той е бивш заместник-помощник-министър на отбраната по разузнаването в администрациите на Бил Клинтън и Джордж Буш.

"Редица добре позиционирани настоящи и бивши длъжностни лица споделиха с мен подробна информация относно предполагаема програма за проучване на пленени обекти с нечовеши произход", каза Мелън.

Той обаче допълва, че е много трудно да получи конкретни доказателства и да потвърди тази информация. Причината е се крие в разделението между различните разузнавателни агенции и характера на строго секретните им програми.

Към поддръжниците на Груш се присъединяват и други висши служители от разузнаването.

Джонатан Грей е офицер с достъп до строго секретна информация. В момента той работи за Националния център за въздушно и космическо разузнаване (NASIC). Преди това той е имал опит в работата с частни аерокосмически и специални правителствени групи на Министерството на отбраната.

"Феноменът на "нечовешкия интелект" е реален. Не сме сами. САЩ не са единствените, които проучват НЛО. Това е глобален феномен и въпреки това глобалното решение продължава да ни убягва", заявява Грей.

Скептиците обаче не бързат да приемат твърденията на разузнавачите. Те изтъкват данни от документалния филм Mirage Men, разказващ историята на конспиративния теоретик и предприемач Пол Бенеуиц. Той бил манипулиран от офицери към военновъздушните сили на САЩ да счита уловени сигнали от секретни самолети за извънземни съобщения. В последствие Бенеуиц бива подхранен с информация за предстояща извънземна инвазия срещу човечеството. Целта на операцията била да предизвика психичен срив у заснелия секретни самолети бизнесмен.