Илон Мъск се опитва да развие цялостно транспортната инфраструктура чрез притежаваните от него компании и The Boring Company, която създава мрежа от подземни тунели, не прави изключение.

Под Лас Вегас вече има подземен тунел с дължина малко над 2 км., по който се движат електрически автомобили Tesla. По време на изложението CES 2023 от 5 до 8 януари през него са преминали повече от 94 000 пътници.

Тази изключителна стойност е постигната благодарение на високата концентрация на пътуващи в района на CES. Само за няколко дни го посещават повече от сто хиляди души.

Най-близката до Конгресния център на Лас Вегас станция на подземната железница се намира до хотела и казиното Resorts World, а в дните на изложението в началото на януари над 10 000 клиенти на компанията на Илон Мъск са преминали през тунела в автомобили Tesla с шофьор.

Според The Boring Company времето за пътуване през този период е било средно по-малко от две минути, а времето за изчакване на електромобил не е надвишавало средно 10 секунди. Миналата година компанията получи разрешение от властите да разшири тунелната мрежа до обща дължина от над 46 км, с 51 спирки по маршрутите.

С времето Tesla вероятно ще иска да осигури безпилотен режим на управление на автомобилите си в тунела, защото е по-лесно да се прави в такова затворено и добре контролирано пространство, отколкото на повърхността по улиците на голям град. На компанията на Илон Мъск ѝ отне малко повече от година и 50 млн. долара, за да построи тунела, който вече съществува под Лас Вегас.