• Футболната легенда Роберто Карлош и световната шампионка по фрийстайл футбол Лиса Зимуче обединиха сили, за да подложат новия високоустойчив Nokia XR20 на най-голямото му изпитание.

• Карлош влезе в "двубой" с Nokia XR20 върху бетонната настилка на игрище в Мадрид и дори пресъздаде култовия си пряк свободен удар от 1997 г., този път срещу гредите на вратата, на които бяха закрепени няколко устройства от новия модел

• 5G смартфонът може да се справи с всякакви изпитания: екстремни температури от 55°C до -22°C, изпускане от 1.8 m височина, 1 час под вода и др.

• Първият свръхустойчив смартфон Nokia1 вече е наличен в България.

• Гледайте "Най-голямото изпитание" тук. 

Футболната сензация Роберто Карлош и домът на телефоните Nokia, компанията HMD Global, представиха чисто новия, свръхиздръжлив модел на марката - Nokia XR20.

снимка: Nokia

След лабораторните тестове, новият 5G смартфон се изправи пред още по-голямо предизвикателство на футболния терен в лицето на бразилската легенда Роберто Карлош и световната шампионка по фрийстайл футбол Лиса Зимуче.

Виртуозите на коженото кълбо подложиха новия Nokia XR20 на поредица от тежки изпитания - от потапяне в ледена вода през ритане до подхвърляне и въртене по земята с екрана надолу на игрище с груба бетонна настилка.

снимка: Nokia

При създаването на телефоните Nokia финландската компания се ръководи от принципа за дълголетие на технологиите. Именно оттам идва вдъхновението за новия свръхиздръжлив по военните стандарти смартфон, в комбинация с четиригодишни ъпдейти на сигурността, актуализации на софтуера за три години, светкавична 5G свързаност и едногодишна гаранция с подмяна на дисплея при евентуално напукване.

Стивън Тейлър, главен маркетинг директор, HMD Global: "Средностатистическият потребител успява да повреди телефона си отвън или отвътре само за 10 седмици след закупуването му. Общите разходи по калъфи, протектори, предпазни стъкла и ремонти дори в рамките на гаранционния срок стигат до сума, която често е повод за преждевременна смяна на устройството. Затова създадохме свръхиздръжливия Nokia XR20, с който тези разходи може да бъдат елиминирани, а хората да изпитат удовлетворение и облекчение, че могат да ползват смартфоните си по-дълго."

Роберто Карлош, носител на Световната купа с Бразилия и една от легендите на Реал Мадрид: "Много пъти са ме предизвиквали да пресъздам прекия си свободен удар от 97-а през изминалите 20 години, но не и по този начин, така че беше неизбежно да приема редизвикателството. Бях сигурен, че няма как мобилен телефон да оцелее под мощта на футболната топка и че Nokia XR20 няма шанс с удар като моя. Макар вече да не играя професионално, все още съм сигурен в силата си и именно затова резултатът от този "двубой" ме впечатли толкова."

Лиса Зимуче, световен шампион по фрийстайл футбол: "Свикнала съм да ритам футболната топка, затова си мислех, че със смартфон ще ми бъде по-трудно. Секунди след като видях какво ще представлява предизвикателството обаче, вече нямах търпение да започнем. Неведнъж съм изпускала телефони и това никога не е приключвало с щастлив край, затова издръжливостта на Nokia XR20 е наистина впечатляваща."

снимка: Nokia

Nokia XR20 - 5G телефонът, създаден да се справя с всякакви изпитания

Издръжлив на терена и извън него

Това е устройство, създадено да издържа на екстремни температури и да ви следва без риск навсякъде - от изгарящите 55°C в пиковите за слънцето часове на плажа до -22°C на ски пистата. Nokia XR20 е перфектното решение за хората с приключенски дух, както и за онези, които просто са непохватни - той може да оцелее дори при изпускане върху скала или бетон от 1.8 m височина, както и при престой до един час под вода. А ако се изцапа, можете спокойно да го почистите с вода и сапун.

Издръжливост без конкуренция

Батерията на новия модел издържа до два дниv само с едно зареждане, но ако ви се наложи и бързате, можете да се възползвате от 15W Qi безжично зареждане, както и от ускорено 18W зареждане.

Свръхустойчивият Nokia XR20 може да се похвали с най-дългосрочните месечни актуализации на сигурността от производителя на телефоните Nokia - цели четири години. Устройството се предлага и с до три години софтуерни ъпдейти, както и с едногодишна гаранция за подмяна на дисплея в рамките на година от закупуването, ако се случи почти невъзможното - да се напука или счупи.

Фотофиниш за шампиони

48-мегапикселовата му двойна камера с оптика ZEISS ще ви осигури отлични портрети или пейзажни снимки на моментите, които искате да съхраните завинаги. Двете светкавици пък ще осветят и най-мрачните кадри.

Чисто новият SpeedWarp режим ви позволява да заснемате и подреждате в компактен и вълнуващ монтаж всички кадри от приключенията си. Action Cam режимът пък стабилизира автоматично изображенията така, че да заснемате спокойно най-вълнуващите моменти със семейството.

Чрез шумоизолирашата си функция, пространственото OZO аудио ви дава възможност да правите видеа, които улавят автентичността на момента при всякакви условия, без вятърът да нарушава качеството на звука.

Когато искате аудиото да достигне по-далеч, OZO Playback може да разгърне звука с подкрепата на изключително силни стерео високоговорители - те са достатъчно мощни, за да ви чуят дори по време на шумно лятно парти на открито.

Новият Nokia XR20 се предлага в Ultra Blue в конфигурация 6 /128 GB, на препоръчителна цена от 1099лв.

Може да намерите в мрежата на:

Telenor 

Technopolis

 

* съдържание на Nokia