Очаква се стабилната версия на новата операционна система на Huawei, HarmonyOS 2.0, да бъде анонсирана през идния месец. Тогава най-вероятно ще видим и първите устройства, които ще са базирани на нея, предава Mobile Bulgaria.

Става дума за таблетите MatePad 2 (Marx 2) и MatePad Pro 2 (Wagner), които ще дебютират на 2 юни и ще са достъпни в Китай от 10 юни. Освен тях компанията ще представи и умните часовници Watch 3 и Watch 3 Pro.

Според слуховете таблетите ще са с дисплеи с диагонал 12.2 и 12.6 инча, като ще се поддържа и висока честота на опресняване до 120 херца. По-големият модел ще е базиран на чипсет Kirin 9000, а в софтуерно отношение ще използва PadOS, вариация на HarmonyOS за таблети.

Въпросното устройство ще има 5G версия и ще поддържа бързо жично зареждане при мощност до 40 вата и безжично до 27 вата. Часовниците също ще използват HarmonyOS със специфичен интерфейс. Очаква се наличието на eSIM интеграция, както и разширени функционалности спрямо серията Watch GT за сметка на издръжливостта на батерията.