Китайският производител Huawei подготвя премиерата на смартфон, който ще е с големина между 6.2 и 6.4 инча, но вместо Notch прорез има дупка в горната част на екрана. Това означава, че някои от сензорите, като този за пръстов отпечатък, е разположен не в долната част, а е вграден в самия дисплей. Всички останали компоненти като предната камера и високоговорители са позиционирани във въпросната дупка, информира SlashGear, цитиран от digital.bg.

Аpple стана първата компания, която използва Notch прорез в горната част на дисплея на смартфоните. Постепенно този дизайн привлече вниманието на производителите и се превърна в задължителна характеристика на моделите с Android. Така се гарантира и повече пространство за мултимедийно съдържание. Затова Huawei вече работят над концепция, която извежда този дизайн на различно ниво.

Все още не е ясно кога ще е премиерата на подобно устройство на пазара. На този етап това е единствено дизайнерска концепция, която показва, че смартфоните може да изглеждат по-различно. Huawei е един от най-големите производители в индустрията и притежават внушителни финансови средства, с които могат да превърнат тази концепция в успешен проект. Интеграцията на сензора за отпечатък в дисплея също е много интересно дизайнерско решение.