Intel е на път да придобие едно от най-популярните приложения за пътуване - Moovit. Сделката е в последната си фаза, а заради многото си потребители и разнообразни възможности, приложението е оценено на 1 милиард долара.

Moovit разполага с множество подробности за транспортните мрежи в различни градове, както и вградени инструкции за оптимално използване на градския транспорт. Според данните на TechCrunch, които първи съобщиха за евентуалната сделка, в приложението има над 800 милиона души от цял свят.

Очаква се новата собственост на Intel да стане част от автомобилния хъб на гиганта, който вече притежава Mobileye. Това е компания, разработваща продукти и технологии за автономни автомобили. Тя беше придобита от Intel за 15 милиарда щ. долара през 2017 година.

С комбинацията от собствени технологии и новозакупените приложения Intel вероятно в близките месеци ще предложи различни решения за автономен транспорт. Един сегмент, който става особено актуален във връзка с коронавирусната пандемия тази година.