Как щяхте да изглеждате, ако се бяхте родили в древна Гърция или в Дивия Запад? Ако някога сте се питали този въпрос, то компания за ДНК анализи MyHeritage може да ви даде отговор. Това е възможно благодарение на приложението AI Time Machine. Изкуственият му интелект генерира кадри на вас в стила на различни исторически епохи.

"Използвайки AI Time Machine, можете да се видите като египетски фараон, средновековен рицар, лорд, дама от 19-ти век, астронавт и много, много повече", пише компанията на своя уебсайт.

Глад за снимки

За да ползвате изкуствения интелект, трябва да качите между 10 и 25 различни снимки на себе си. Системата изисква фотоси на цялото ви тяло, на горната ви половина, близки кадри на лицето и профил. На снимките трябва да сте без грим или слънчеви очила.

От компанията съветват качването на кадри, заснети в различни дни и различно време на деня. Сред препоръките е и очите ви да гледат в различни посоки.

Няма да е пресилено да кажем, че дори в полицията не заснемат толкова подробно.

Крайният резултат е готов от 30 до 90 минути, след като сте качили снимките. MyHeritage има лиценз за използване на технология, базирана на алгоритмите на технологичния лидер в областта на AI генераторите - Stable Diffusion.

Въпреки това всеки може безплатно да генерира свои кадри с AI Time Machine, макар да съществуват ограничения в наличните теми и брой генерации. Съществува и платена версия, включваща пълния пакет от близо 500 теми.

Това не е първият инструмент на MyHeritage, свързан с качването на снимки. Компанията предлага да заредите стари черно-бели кадри на семейството си, които системата да превърне в цветни.

Добрият резултат на изкуствения интелект зависи от количеството въведена информация - в случая качените от вас снимки, обясняват от MyHeritage.