Посещенията на музеи и галерии винаги предизвикват специално чувство. Първо, защото ще видим изключителни произведения на изкуството и важни за човешката история експонати, и второ, защото ходенето изисква специална подготовка. Дори да живеем в столицата, не всеки ден можем да посетим музей, а какво остава, ако искаме да видим галерия в Париж.

Начинът ни на живот през последните месеци се промени много и това направи разглеждането на произведения на изкуството още по-трудно, а специалното чувство, че ще може да видите отблизо някои шедьовър стана още по-трудно постижимо. Пътуванията със самолети са рискови, а много музеи и галерии затвориха врати за посетители.

The Frame

Снимка: Samsung

Колкото и парадоксално да звучи, обаче, произведенията на изкуството никога не са били по-достъпни. Как е възможно това?

На сцената излиза The Frame

Оказва се, че вместо ние да отиваме в музеи и галерии, те идват при нас. Това се дължи на технологичната иновация на Samsung и техния QLED телевизор като картина The Frame. Чрез него вие може да трансформирате хола си в галерия и да се наслаждавате на хиляди произведения на изкуството.

Дизайнерите на телевизора са го направили невероятно тънък, за да може той да прилепва плътно към стената (посредством стойка за монтаж на стена, включена в комплекта). Рамките му от своя страна приличат на рамки на картина и могат да се персонализират спрямо интериорния дизайн на стаята.

Ще попитате къде отиват всички кабели. От Samsung са намерили хитро решение, елиминиращо цялата бъркотия зад телевизора. Само един изключително незабележим кабел свързва The Frame със скритите от погледа кабели чрез кутията One Connect.

Снимка: Samsung

Крайният резултат е изключително хармоничен. Без значение дали ще изберете най-малката 43-инчова версия или 75-инчовия вариант, телевизорът се слива идеално със стената, на която го разположите. Заради специалните си рамки, плътно прилепване и липса на кабели, The Frame изглежда като картина.

Домът-галерия

Да се върнем на основното. The Frame не просто изглежда като картина, а функционира като такава. Вместо да изключите телевизорът, може да активирате неговия Art Mode и да избирате измежду разнообразие от визуализации, които да създават настроение в пространството.

Ако началната колекцията ви се стори малка, то винаги може да я допълните. Това става с приложението Art Store, което позволява да изложите у дома си над 1200 експонати от най-добрите художествени галерии и музеи по света.

Снимка: Samsung

Любими класики или съвременни шедьоври, картини или снимки - холът ви ще се превърне в същинска галерия. С достъпен месечен абонамент ще си осигурите неограничен достъп до арт колекции и фотография.

Междувременно The Frame функционира и като личен арт агент. Телевизорът се адаптира към вашия вкус и предпочитания, и препоръчва творби, които биха ви допаднали, за да ги окачите на стената си.

Друга опция е сам да станете свой арт дилър и директно да заредите в телевизора изображения от личната си колекция или ваши снимки. От Samsung са помислили и за този случай, и са добавили лесен редактор на изображения с шест естетични филтъра, които допълнително да оптимизират личните ви снимки.

Технологията зад картината

The Frame на Samsung успява да превърне дома ви в галерия, благодарение на своята изключително качествена QLED матрица и върхови технологии.

The Frame

Снимка: Samsung

Телевизорът предлага комбинация от милиарди цветове със 100-процентов обем и точност. Технологията Quantum Dot позволява буквално да усещате текстурата на картините само с поглед. За качеството на образа се грижи 4K Ultra HD резолюцията. Освен това, изображенията запазват своя висок контраст и живи цветове без значение от ъгъла, от който са наблюдавани.

The Frame автоматично регулира осветлението и контраста на екрана въз основа на заобикалящата светлина. Без значение дали от прозореца грее слънчева светлина или сте спуснали плътно щорите, то картината ще е безупречна.

The Frame

Снимка: Samsung

Освен, че се отличава със своя специален дизайн, телевизорът на Samsung е и много практичен. Например, само с едно докосване може да пренесете екрана на телефона си на The Frame. Възможно е и да разделите екрана на телевизора на две части, като той да визуализира съдържанието, което гледате от едната страна, и съдържанието на вашия мобилен телефон от другата страна. Това означава, че вече не е нужно да местите погледа си от телевизионния екран, за да проверите мобилния си телефон.

The Frame има и режим за пестене на енергия. Когато в стаята няма никой, телевизорът угасва, а когато в нея влезе някой, се включва Art Mode и екранът се трансформира в картина.

Без значение размерът, който ще изберете, The Frame съчетава стилен дизайн и върхови технологии в едно. Телевизорът на Samsung успява да преосмисли своята роля в дома и, вместо скучен черен екран, вие ще станете собственик на уникална арт колекция, която гордо да окачите на стената си. Както казахме в началото - произведенията на изкуството никога не са били по-достъпни.