Четиримата космически туристи на борда на Международната космическа станция (МКС) получиха възможност да прекарат там 12 часа повече от планираното, съобщи сайтът "Спейс".

"Центърът за управление на полетите информира членовете на екипажа на мисията "Аксиом-1" за неблагоприятни климатични условия в района на приводняване на космическия кораб "Дракон" край бреговете на Флорида. Отделянето на кораба от МКС е отложено за 22 часа американско източно време на 19 април (6 часа българско време на 20 април - бел.ред.)", съобщиха от авиокосмическата компания "Аксиом спейс", организирала орбиталната мисия по договори с НАСА и с компания "Спейс Екс". Възможно е и тези планове да се променят, ако времето не е благоприятно.

Корабът "Дракон" изведе на 9 април до МКС трима бизнесмени - Лари Конър от Дейтън, Охайо, който управлява "Конър груп", Марк Пати, основател и главен изпълнителен директор на "Маверик корп" в Монреал, Канада, израелецът Ейтан Стибе, бивш пилот на изтребител, основател и съдружник във "Вайтал кепитъл" и бившия астронавт на НАСА Майкъл Лопес-Алегрия, който работи в "Аксиом спейс".