Новата празнична реклама на Microsoft е забележителна с две неща. На първо място тя включва няколко от най-популярните продукти на компанията - Minecraft, Halo, Microsoft Teams и Microsoft Flight Simulator. И на второ, което май ще се окаже най-важното в случая, е това, че главните роли са поверени на кучета, предава Mobile Bulgaria.

Компанията обяснява, че макар тази година празниците да са съвсем различни, това не означава, че не можем да изпитаме радост и връзка с другите. Рекламата разказва историята на кучето Руфъс, което не може физически да бъде заедно с най-добрия си приятел Сам, но чрез сънищата изпитва радостта от близостта и приятелството.

В тях той се впуска в приключения в Minecraft, Halo, Microsoft Teams и Microsoft Flight Simulator, точно както и неговите стопани. Двете кучета тичат на воля в света на Minecraft, носят гранати на Master Chief в Halo, провеждат конферентни разговори в Microsoft Teams и дори политат в Microsoft Flight Simulator. Всичко това под съпровода на песента Alright на Supergrass.