Electronic Entertainment Expo (E3), най-голямото геймърско изложение в света, може да не се състои за първи в 25-годишната история на събитието, според източници, запознати с плановете на Асоциацията за развлекателен софтуер (ESA), на които се позовава Geekbench, предава technews.bg.

По план E3 2020 трябваше да се проведе в рамките на няколко дни през юни тази година, както поверява традицията. Изглежда обаче, че поради избухването на епидемията от коронавирус, която се разпространява по целия свят, организаторите обмислят да отменят шоуто.

Все още няма официални изявления от организаторите. ESA не коментира какво ще се случи с E3 в бъдеще - дали ще бъде променен форматът на събитието до изцяло онлайн, ще се проведе ли изложението по-късно и т.н.

В края на миналия месец ESA обяви, че проучва ситуацията с коронавируса, като същевременно продължава да планира безопасно и успешно изложение E3 2020.

Но същевременно стана ясно, че известният американски журналист Джеф Кейли, организатор на The Game Awards, няма да участва на E3 тази година.

Освен коронавируса, може да има и други причини за отлагане на шоуто. Големите издатели на игри през последните години започнаха да отказват участие в E3 и да провеждат свои собствени презентации. Така например, миналата година Sony пропусна изложението и не планира да участва на E3 2020.