PocketBook представи нов цифров бележник, базиран на електронно мастило. Бележникът поддържа въвеждане на ръкописен текст и се доставя със стилус на Wacom. Устройството е предназначено да замени хартиените носители при работа с документи. То ви позволява да четете удобно и без отблясъци при всякаква външна светлина и при необходимост оставя възможност да правите бележки.

Новият модел на PocketBook - InkPad X Pro е оборудван с черно-бял дисплей. Производителят се върна към класиката, представяйки я на фона на вълната от нови устройства с цветни E Ink дисплеи. Интересното е, че моделът много напомня на представения преди три години модел за четене на книги InkPad X на китайския производител Moaan.

Нововъведението обаче има малко по-висока разделителна способност - 1404 × 1872 пиксела, както и вградена поддръжка на ръкописен текст по технология на Wacom. Процесорът, очевидно, е останал същият - ARM Cortex-A7 с тактова честота 1,8 GHz. Количеството на паметта също не се е променило: 2 GB оперативна памет по стандарт LPDDR4 и 32 GB за съхранение. Освен това използването на операционната система Android 8.1 също подсказва за китайските корени на модела, тъй като обичайно PocketBook базира своите четци на Linux.

С електронния бележник InkPad X Pro можете да работите денем и нощем. Работата при слаба светлина или изобщо без светлина ще бъде осигурена от LED подсветка с възможност за регулиране на цветовата температура и яркостта. Напълно заредената батерия с капацитет 3200 mAh би трябвало да е достатъчна за един месец работа с бележника. Бележките се записват във формати PDF или PNG. Безжичните интерфейси на устройството са представени от стандартите Wi-Fi и Bluetooth.

Размерите на бележника с 10,3-инчов дисплей са 249 × 173,4 × 7,7 мм. Теглото на устройството е 350 грама. В САЩ продажбите на InkPad X Pro ще започнат през септември на цена, започваща от 420 щ. долара.