Потребителите на услугата Apple Music се оплакват, че в техните акаунти се появяват чужди списъци за изпълнение. Все повече публикации по темата се появяват за това в Reddit.

Някои потребители на услугата Apple Music са открили плейлисти в приложението, които не са създали. Любопитно е, че в някои случаи услугата е започнала да показва чужди плейлисти изцяло, а в други - чуждите песни са били добавени към съществуващите плейлисти на потребителите. Отбелязва се също така, че в редица случаи потребителите са забелязали, че собствените им списъци за изпълнение са изчезнали.

Някои потребители на услугата, които се сблъскаха с този проблем, изразиха опасения, че акаунтите им в Apple може да са били хакнати. По-вероятната причина обаче е грешка в iCloud.

Съобщава се, че мултимедийната библиотека може да бъде възстановена в предишния си вид, като се отмени синхронизацията и след това се извърши повторна синхронизация на процеса iCloud за приложението Apple Music.

Според специалисти, споменатият проблем засяга потребителите на Apple Music в iPhone, като подобни промени не се срещат в macOS. Първите съобщения за този проблем се появиха още в средата на февруари. Предполага се, че той може да се е появил след пускането на актуализацията iOS 16.3.1, която съдържаше поправки на грешки за настройките на iCloud. Представители на Apple все още не са коментирали проблема.