Google работи по нов хардуер, който ще покаже по-късно през годината, а освен смартфони очакваме да видим и други продукти. Сред тях ще бъде и наследник на Chromecast Ultra, но този път ще работи с Android TV и ще включва самостоятелно дистанционно. Подробностите идват от XDA Developers, чиито източници потвърждават ранната информация, че устройството се разработва под кодовото име Sabrina, предава Mobile Bulgaria.

Сайтът показва и първите (вероятно официални) рендъри на джаджата, които идват от изтекъл предварителен софтуер. В него е включено и маркетинг видео, което показва устройството, дистанционното и новата версия на платформата Android TV.

Не е изключено обаче финалният дизайн да е леко различен, но като цяло не се очакват драстични промени при външния вид. Според изображенията устройството ще е налично в черно, бяло и светло розово.

Виждаме и горната част на дистанционното, която съдържа бутон за активиране на Google Assistant. Кадрите разкриват и промените в интерфейса на Android TV, които поставят по-голям акцент върху съдържанието в различните услуги.

Един от екраните подсказва, че платформата може да започне да показва известия от камерите и звънците в серията Google Nest, но не е изключено да има съвместимост си с други продукти за умен дом, които са съвместими с Google Assistant.