Според източници от мрежата компанията - собственост на Илон Мъск, SpaceX работи с Cloudflare, за да подобри производителността на своята услуга за сателитен интернет Starlink. Това съобщава The Information, като се позовава на свой добре осведомен източник, пряко ангажиран с проекта.

В доклада се казва, че компаниите работят за разширяване на мрежата от мини центрове за данни Starlink по целия свят. Благодарение на това компанията ще може да осигури по-висока пропускателна способност за своите клиенти, които са потребители на мрежата Starlink. На фона на тази новина стойността на акциите на Cloudflare скочи със 7,2 %.

Що се отнася до мрежата Starlink, тя използва телекомуникационни спътници, с чието доставяне в орбита активно се занимава SpaceX. Освен компанията на Илон Мъск, по създаването на сателитна мрежа за осигуряване на широколентов достъп до интернет работят американската компания Amazon и британската OneWeb. Официалните представители на SpaceX и Cloudflare засега се въздържат от коментари по въпроси, свързани със сътрудничеството между компаниите.