Смятате, че моментът е много подходящ за пускането на пазара на нови игри с апокалиптичен сценарий? Е, от приложението за запознанства Tinder не мислят така.

Компанията прекрати международния релийз на новата си социална видеоигра Swipe Night, чиито сюжет е обвързан с края на света, съобщава американският сайт TechCrunch. В приключенската игра геймърите могат да избират собствени приключения, но всички са базирани на сблъсък с астероид.

"Решихме да не стартираме Swipe Night по целия свят този уикенд. Нямахме търпение да изнесем тази иновация и извън САЩ, но като имаме предвид апокалиптичната тема на сериите и настоящите събития, изживяващи потребителите ни, решихме че няма да е подходящ момент да я пуснем на пазара", става ясно от краткото съобщение на компанията.

Проектът, който вече е достъпен в САЩ, трябваше да бъде пуснат на 10 нови пазара в Европа и Азия. Той представлява интерактивна история от четири епизода, при която ако взимате едни и същи решения като някой друг, това може да доведе до свързване на профилите ви.