Том Круз е провел разговори с Гилдията на екранните актьори (SAG-AFTRA) и Алианса на филмовите и телевизионни продуценти (AMPTP), за да обсъдят опасенията относно използването на AI в киното, пише The Hollywood Reporter.

Въздействието на изкуствения интелект върху Холивуд се простира далеч отвъд актьорския талант. Гилдията на сценаристите също стачкува, докато се застъпва за правата си заплахата от генеративните AI технологии.

Много скоро е възможно да видим сценарии, генерирани от AI в пълнометражен касов филм. Актьорите също са заплашени от възхода на технологията, като в скоро време статистите могат напълно да се окажат заменени от алгоритми.

Том Круз има личен опит с опасността от AI технологиите. Преди време изкуствен интелект използва образа му за създаване на фалшиви кратки видеа в TikTok. Те придобиха рекордна популярност, а актьорът със сигурност е осъзнал каква заплаха е технологията за традиционните артисти. Любопитно, но последната част от "Мисията невъзможна" също чертае AI в мрачни краски.