Компанията Axiom Space постигна значителен напредък в своята изцяло частна космическа станция. По проектът се работи усилено, като компонентите за него са в процес на изграждане. По думите на създателите крайният резултат ще е "наследник на Международната космическа станция".

В интернет се появиха и снимки, които показват масивни сегменти от станцията Axiom, произведени във фабрика в Италия. Те са споделени от свързания с проектабивш астронавт на НАСА Микаел Лопес-Алегрия.

На кадрите се виждат огромни метални пръстени и цилиндрични сегменти, които изглеждат като част от докинг порт.

Според уебсайта на Axiom Space "изграждането на първата в света комерсиална космическа станция е в ход" и инженерите във фабриката в Италия вече са започнали "заваръчни и машинни дейности за първичните структури на първия модул на Axiom Station".

Модулът, наречен Hab One, в крайна сметка ще бъде сглобен в Хюстън, Тексас. Ако всичко върви по план той ще бъде изведен в орбита през 2025 година.

Компанията разглежда своята станция като център за изследвания в микрогравитацията, както и като място за прекарване на времето в орбита.