Неведнъж досега сме писали за безкомпромисното качество на изработка на телефоните Nokia, но сега ще ви покажем и реално видео на тестовете, които преминава всеки един телефон, преди да бъде пуснат на пазара. Според Counterpoint Research телефоните Nokia водят класацията за здравина и надеждност, тъй като преминават тестове в пъти по-сериозни от средните за сектора.

снимки: HMD Global

Дори и базов смартфон модел на цена под 200 лв. като Nokia 1.4, който е от тази седмица в магазинната мрежа, не прави изключение.

Nokia 1.4 разполага 6.51-инчов HD+ безрамков дисплей със съотношение 20:9 и се отличава с устойчив дизайн и лек корпус, прилягащ удобно във всяка ръка. Моделът е оборудван с издръжлива батерия с капацитет 4000 mAh, която издържа до два дни с едно зареждане и интелигентна камера. Смартфонът работи с чипсет Qualcomm® и разполага с 16 GB вътрешна памет. Смартфонът работи с Android 10, версия Go, но е подготвен за работа с Android 11, версия Go.

Nokia 1.4 има двойна задна камера с 8 МР основен обектив и 2 МР макро камера, която включва повече детайли в изображението, а за страхотни и многобройни селфита помага 5 MP предна камера. А благодарение на портретния и нощния режим на приложението Camera Go най-ценните моменти могат да бъдат запечатани с различни режими на заснемане.

снимки: HMD Global

Други удобства на актуалния модел са възможността за отключване на модела със сензор за пръстов отпечатък и лицевото разпознаване.

Ето и тестовете на всеки Nokia модел преди да бъде пуснат на пазара:

Актуални оферти за Nokia 1.4 може да откриете:

 

Източник: HMD Global