От известно време се подготвяме за премиерата на първите смартфони с вградена под дисплея селфи камера. Най-вероятно ZTE ще анонсира подобно устройство още на 1 септември, предава Mobile Bulgaria.

Междувременно Xiaomi също изглежда подготвя смартфон като напредва с развитието на тази технология. Сега благодарение на публикация от вицепрезидент на компанията виждаме и докъде са стигнали те в разработките си.

Малко по-късно се появи и материал в блога на компанията, а от споделените данни и дори видео демонстрация, придобиваме доста добър поглед върху решението. Според китайската компанията това трето поколение на технологията и тя е готова за интегриране в завършен продукт.

Xiaomi прилага разработена от нея подредба на пикселите в дисплея, която позволява преминаването на светлина през празните пространства на подпикселите. Пикселите запазват пълната си RGB схема без да се компрометира наситеността. Върху селфи камерата е постигната същата наситеност, каквато е налична и в останалата част от екрана.

Използван е и уникален дизайн на платката за увеличаване на светлинната пропускливост в зоната на камерата. В комбинация с допълнителна оптимизация на камерата, това позволява постигането на качество съизмеримо със стандартните решения.

Първите модели на компанията с новата технология ще се появят догодина.