С развитието на строителния сектор, както и непрекъснатите ремонти, дигитализацията на този толкова широко - разпространен икономически сектор през последните години беше неизбежна. Въпреки че на пръв поглед строителните дейности нямат общо за информационните технологии, все повече компании от бранша се обръщат към тях, за да повишат своята конкурентоспособност.

Създаването на фирмен сайт и използването на други дигитални канали вече е масово сред дружествата от бранша, а не липсват и примери за използване на иновации като Internet of Things или различни бизнес софтуерни решения за оптимизиране на дейността.

Фирмите за ремонтни услуги също не правят изключение от тази тенденция. Къртене на баня, къртене на стени, къртене на бетон, къртене на комин - това са само много малка част от дейностите, които се предлагат онлайн, както в областта на строителството, така и в сферата на специализираните услуги от типа кърти чисти извозва.

Нека заедно да разгледаме три обхватни типа услуги, свързани с ремонтите, които вече могат да бъдат ангажирани и задвижени изцяло онлайн, с минимално физическо присъствие и вложена странична енергия от наша страна.

Къртене чистене и извозване

Дейностите, свързани с къртене чистене и извозване, са класически в списъка с домашни задачи и често на нас, обикновените хора, се налага да прибягваме до тях, когато сме се заели с някакъв тип ремонтни начинания. Обикновено доста се затрудняваме, когато ни се налага да планираме цялата логистическа и практическа част на въпроса, и е абсолютно невъзможно да се справим сами, а разчитаме на едно рамо от страна на колеги или приятели.

Дигитализацията и миграцията на обществото в онлайн пространството обаче някак си плавно и умело спомогнаха за елиминиране на неудобствата, съпровождащи процеса. Независимо дали става въпрос за София, или за цялата страна, вече можете да ангажирате специализирана фирма за къртене изцяло онлайн: през уебсайт, имейл, социални мрежи.

Пазарът бързо се преориентира и усети нуждите на клиентите си от ефективна и бърза комуникация: нещо, което невинаги се случваше по времето, когато най-иновативното устройство в домовете ни беше стационарен телефон. Към днешна дата общуваме с майсторите и специалистите далеч по-лесно, с помощта на специализирани дигитални платформи и социални мрежи. Което ни оставя повече енергия в дългосрочен план да правим това, което обичаме, а не да затъваме в битовизми.

Разбиване на стени, подове, тавани и други

Друга специфична дейност, която изисква определена степен на технически познания, за да се осъществи по правилен начин, е разбиването на различни конструктивни елементи в дома. Най-честият повод за подобно начинание е желание да сменим съответната настилка, но е възможно да имаме и далеч по-амбициозни планове, изразяващи се в обединение на две жилищни помещения например.

Съветваме ви да бъдете особено внимателни и да избягвате да подхващате нещо подобно сами, защото вероятността да си докарате повече проблеми отколкото решения е доста сериозна. По-добре се възползвайте от дигитализацията и модерната епоха, в която живеем: потърсете онлайн подходяща фирма, която да реализира мечтите ви вместо вас, и то на достъпна и конкурентна цена.

ВиК и електромонтажни услуги

Третият тип дейности, на които е обърнем внимание, са свързани с изграждане на нови или ремонтиране на вече съществуващи ВиК и електрически инсталации. Допреди няколко години предлагането им беше доста по-нишово, като единственият начин да намерите някого, беше чрез лични препоръки или придвижване до физически обект.

Към днешна дата обаче в Интернет пространството присъстват доста голям брой професионалисти, които са достъпни за разговор, чат или директно за резервация. Така че ако си нямате и понятие от фаза, нула, кабели и тръби, вече няма повод за тревога: специалистът може да се окаже при вас за отрицателно време.