Facebook предприема стъпки за ограничаване на времето, което потребителите прекарват в социалната мрежа, като добавя нов тих режим (quiet mode). С тази новост ще можете да създавате график за това кога да имате достъп до приложението, а и да получавате известияq предава Mobile Bulgaria.

В "тихия" период приложението заглушава входящи известия и разубеждава потребителите да го стартират, като функционира по подобие на контролите Screen Time на Apple. Ако се опитате да го отворите в този период, ще виждате напомняне и таймер, който показва кога ще се изключи режимът. Разбира се, имате опции за прекратяване на действието му временно или изцяло.

Режимът надгражда представените през 2018 от компанията инструменти за управление на времето. Чрез тях потребителите могат да ограничават времето, което прекарват в приложението и да заглушават известията за кратки периоди. Сега вече получавате и по-детайлна статистика за това как използвате платформата.

Визуализираните данни ще са за двуседмичен период с разбивка на времето, което изкарвате в приложението през деня и нощта. От Facebook определят новата функционалност като решение за справяне с проблемите, причинени от изолацията. Компанията започва поетапното разпространение на новата си услуга, но не очаквайте тя да е достъпна съвсем скоро. Очаква се тя да стигне до потребителите с iOS до май и за Android до юни.

Компанията добавя и ресурси за психично здраве към информационния си хъб, свързан с коронавируса. Освен това Facebook обяви, че дарява 2 милиона долара на организации из целия свят, които поддържат линии за помощ в областта на психичното здраве.