Преди известно време Google закри своята специална услуга за организиране на пътуване "Trips", като едно от обясненията тогава бе, че компанията ще започне да интегрира много повече функции за туристи в една от най-използваните си приложения - Maps.

И докато негодуванието на мнозина във връзка с края на една много полезна услуга на Google, все още не е стихнало напълно, компанията обяви, че скоро ще интегрира нещо много полезно за всички пътуващи в Maps.

Става въпрос за модул, който ще превежда елементи от най-важните за туриста локации. Най-общо казано вече всеки адрес ще може да се произнесе на местния език. И ако в повечето страни около България и в Европа като цяло за нас това не е проблем, то пътуващите до Япония, Китай, Индия и други по-екзотични страни със сигурност ще изпитат удоволствие от използването на този инструмент.

С него на практика се обединяват преводач и карти в едно, така че туристите и пътуващите по работа ще могат много по-лесно да се ориентират когато са на чужда територия. Прехвърлянето на разговор, свързан с дадена локация към превод вече ще е много по-лесно и ще става с едно докосване.

Интегрирането на Translate модула в услугата с карти на Google вече е започнало и до няколко седмици ще бъде достъпно за всички потребители, използващи приложението под Android и iOS, а достъпните езици ще са повече от 50.