Потребители на Twitter съобщават, че в профилите им отново се появяват публикации, които преди това са били изтрити. Според медиите, подобна грешка за пореден път подчертава неспособността на инженерната служба на социалната мрежа да предоставя дори обикновени функции на своите потребители.

Вчера множество потребители на Twitter откриха, че някои от техните стари туитове и ретуитове са били възстановени. "През ноември миналата година изтрих всичките си публикации. Всяка една от тях. Когато се събудих днес, открих, че 34 000 от тях са възстановени" - споделя наблюдението си един от потребителите на платформата. Не е ясно колко широко разпространен е този проблем и каква е причината за него. Възможно е да е свързан с инструмента, използван за изтриване на туитове. Някои предполагат, че е причинен от преместване на сървърите на Twitter и случайно възстановяване на данни.

Според журналиста от The Verge Джеймс Винсент, това е поредната демонстрация на разпадащата се инфраструктура на Twitter и невъзможността да се изпълняват дори основните функции, които платформата предлага на своите потребители. Някои от тези недостатъци предхождат поемането на компанията от Илон Мъск. Въпреки това, след като той започна масовите си уволнения, броят на грешките се увеличи и потребителите започнаха по-често да съобщават за такива неизправности.