GLOBUL започва кампания за безопасен Интернет, чиято основна цел е да повиши информираността на обществото за опасностите за деца и непълнолетни в световната мрежа, съобщи pcworld.bg.
Като част от кампанията по повод Международния ден за безопасен Интернет на 10 февруари 2009 г., GLOBUL ще изпрати на клиентите си, ползващи мобилен Интернет, SMS, който съветва да се предпазват децата от неподходящо съдържание в Интернет.
На мобилния портал на GLOBUL - wap.globul.bg, както и на www.globul.bg, в секция “GLOBUL за обществото” ще бъдат публикувани практически съвети, които ще информират родителите как по-ефективно да предпазват децата сърфиращи в Интернет.
Електронният бюлетин за клиенти, както и този за служителите на GLOBUL, също ще публикуват подробна образователна информация и правила за това как да предпазим децата от опасностите, които ги застрашават в Интернет.
На 4 февруари 2009 г. GLOBUL ще вземе участие в пресконференцията за безопасен достъп до Интернет, организирана от Обществения Съвет за безопасен Интернет. Дни преди Международния ден за безопасен Интернет GLOBUL стартира специална рекламна кампания, която ще напомня на потребителите да пазят децата от неподходящо съдържание в Интернет. Тазгодишната инициатива е поредната стъпка, която GLOBUL поема в посока безопасност на децата използващи съвременни технологии. През февруари 2008 г. GLOBUL прие Етичния кодекс за превенция на непълнолетни от неподходящо съдържание при употреба на мобилни телефони. Кодексът е форма на саморегулация, целяща да постави основните посоки и принципи за осигуряването на безопасно използване на мобилно съдържание. Мобилното интернет съдържание, предлагано от GLOBUL, е специално обозначено за възрастта, за която е подходящо. На родителите e предоставена възможността да забранят достъпа до секциите, неподходящи за лица под 18 години, чрез парола, която могат да въведат от телефоните на своите деца.