Коментари - Вижте най-малкия компютър в света (снимки) | IT.dir.bg
назад

Вижте най-малкия компютър в света (снимки)

Michigan Micro Mote (M3) е най-малкият компютър в света, размерите му са колкото на малко по-едра песъчинка, а обемът - едва 1 кубичен милиметър.

Обратно в новината

Коментари - Вижте най-малкия компютър в света (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се сетя за "Blackout", който свърши на никъде, май скоро ще му гледам продължението на живо.

Само да не кихна, че ще ми стане само на микрокомпютърчета.

Напълно непотребна вещ. За да върши работа, трябва да има хуманоиден интерфейс, това е RISK микроконтролер с редуциран набор от инструкции и няма енергонезависима памет. Ама за постижението да го наврат в такъв обем - поздравления.

Пише се RISC, неграмотнико!

А защо прилича на малко тракторче?

5 MHz процесор с 1М RAM в 1 мм^3 е добър резултат но не чак сащисващ. Сглобили са го някак в няколко слоя. Но натам отиваме де, BGA-та със стъпка 0.4 са масови (не съм залагал такова още) и т.н.

"микрокомпютърът може да превърне всяка вещ в умна" - дали да не поръчаме 240 такива за парламента ни?

Въпроса е с какво ще се върже? Като му добавят разни щекери и ще стане много по-голям. Или разчитат, че могат дистанционно да го управляват и да предава данни за устройства?

Хората са написали нещо за неква антена...сигурно да хваща "ефир 2"

Като не може да се направи Изкуствен интелект, тогава трябва да се сведе Естествения до минимум. Странен подход - ама работи - само сравнете интелекта на Днешния Човек и оня, живял до преди 200 години. И тогава - другият фантаст милиардер ще ви светне, как като си нямате той ще ви продава ... "интелект", достатъчен за да... си ПЛАЩАТЕ данъците :) Все пак тоя подход мина отлично с Тялото - Човекът до преди 200 години живееше средно 70 години и умираше ЗДРАВ, днес човек доживява 80 години (на запад), но последните 40 години вегетира... все пак достатъчно за да произвежда за шепата, която притежава Света... Сега е ред на Душата. Чудно Бъдеще, Приказно, Май Библията малко е посмекчила описанието на АДА! АД, който не е някога построен от Демоните (камо ли от Бога), а АД, КОЙТО ДНЕС СТРОИ ЧОВЕЧЕСТВОТО върху Мъртвата Земя :(((

Отде ви изравят бе. Мрели от здраве хората преди 200 години, ти да видиш. И по-интелигентни били от днешните, ако и да са били масово неграмотни.

Интелект и грамотност са две различни неща.

всяка умна вещ с ума на мравка. пазете си да не ви налазят вещите захарта, че ще си пиете кафето чисто! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много е далеч от ума на мравка. Иначе е малка, да - и gps май няма да ти помогне да я намериш, така че сякаш е най-добре да си я вържеш с конче.