Коментари - Apple компютър, продаден от Джобс, отива на търг | IT.dir.bg
назад

Apple компютър, продаден от Джобс, отива на търг

Аукционната къща "Кристис" предлага на търг в Ню Йорк един от първите компютри на Apple, продаден лично от Стив Джобс.

Обратно в новината

Коментари - Apple компютър, продаден от Джобс, отива на търг | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой богат (и глупав) вехтошар, ще се обзаведе с поредната ненужна вещ.

Всички тук се заблуждавате от това, че на екрана пише Eпъл 1. Всъщност пише "Епъл е намбър УАН!"

ti

Първият пуснат в продажба персонален компютър е Programma 101 и е италиански, на фирмата Olivetti. Пуснат е десетина години преди Стив Возняк да сглоби първия Apple, а Стив Джобс да го продаде. Дори в СССР е имало някакъв опит за персонален компютър преди дядо Джобс да почне да върти доходна търговийка :)

Да бе, СеСеСеРе-то и НеРеБе-то правехме всичко, ама първо ни трябваха оригиналите, че да ги копираме. След това на запад като почнаха да правят по-сложни ИС, които не ставаха за копиране, изостанахме технологично.

Преди да се изказваш "авторитетно" прочети за компютрите МИР. Били са изцяло съветска разработка и са били революционни за времето си (60-те). Има ли са дори модел със светлинна писалка, нещо като сегашните стилуси за таблетите. Изобщо, преди да пише човек, трябва да почете. Само Винету не стига !

Първия персонален компютър (предшественик на смартфона) е създаден от реборо адамово и продаден от едноок смок. ;)

Абе не е точно компютър какъвто сега си го представяме. Пишел е на хартия и по-скоро пишеща машина като интерфейс. Персоналния компютър с екран и клавиатура за пръв път го продават масово Епъл и това няма как да не се признае.

Първият масов ПК е на Епъл. Но това не значи, че първият ПК е на Епъл - прави разлика! По него време е имало разни подобни ПК, но не достатъчно разширяеми със слотове и непопулярни.

да, имало е компютри и преди Епъл.

"Първият поръчител бил собственикът на компютърен магазин Пол Теръл."?!? Това значи, че е имало компютърни магазини преди да има компютри ;-)

Имаше филм за Джобс и в единия епизод направиха 50 бр по заявка за магазин от веригата RadioShack - подобна да речем на Конрад...или еквивалента за Б-я Млад Техник, който ги помни :)

Бил е търговец на всякакви игри. От флипери до електронни игри.