Коментари - Смартфон приложение следи потребителите | IT.dir.bg
назад

Смартфон приложение следи потребителите

Приложение за смартфони следи тайно потребителите, стана ясно от видеоклип, разпространен в YouTube. Скрита дълбоко в недрата на мобилната ОС, програмата Carrier IQ записва всички натиснати бутони, определя и съхранява географското местоположение на устройството, запитванията към Google и дори улавя паролите.

Обратно в новината

Коментари - Смартфон приложение следи потребителите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странно защо от списъка липсва най-големия шпионин: Apple? link ... и след като ги хванаха в крачка просто кодираха данните.

Биг Брадър иска да знае и какъв цвят ви е днес урината!

Щом има балъци да ползват измислените ОС на Android и Symbyan - ще ги следят, тези дървета за друго не стават, освен да те следят !

а ти що ползваш Уин, като най-вероятно е пълен с троянци и те следи кой ли не :))) Баси умника ..съди за операционната система по това, че някой лепнал троянец

Точно там е работата, че не е троянец или каквото и да е допълнително инсталирано приложение. Carrier IQ идва СЪС самата операционна система. И е невъзможно да бъде изключен. И чете ВСИЧКО - няма https, няма криптиране, няма дренки... Изгледайте търпеливо и внимателно целия клип - интересно е този "грижовен" софтуеър за какво и за кого всъщност се грижи.