Коментари - Nokia: iPhone е скучен, Android - сложен | IT.dir.bg
назад

Nokia: iPhone е скучен, Android - сложен

В интервю за сайта Pocket-lint Нилс Мънксгаард, Портфолио мениджър, директор на продуктовия маркетинг и продажбите на Nokia Entertainment Global, изказва мнение, че iPhone е твърде масов и скучен, а Android е прекалено сложен за обикновения потребител.

Обратно в новината

Коментари - Nokia: iPhone е скучен, Android - сложен | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хахахах надяваи се

спрете да пишете глупости а погледнете в Google 3a Nokia N8

В един момент, много неща ще станат скучни.Като че ли забравяме предназначението на компютърните и мобилните технологий.Следващото устройство за което бих дал 1000 лв, е това, което би ми изпълнило дори едно желание :)

1000 лв не са ли много за един вибратор?

Ако говорим за стабилност, незнам защо Нокиа толкова години е пред всички. Батерията държи много, менютата са грозни, но прости, нямаш проблем с обхват, нямаш проблем с нищо. Чисто и просто имаш телефон с някой функции, а не играчка. Играчките са много на мода, но след като разберем колко консуматорски мислим, ще се обърнат нещата. За какво му е на един 20 годишен iphone. За да си проверява фейсбука докато е седнал в някое кафе, да слуша музика, да гледа клипове или да браузва, та ... ако прави всичко това с iphone-a батерията ще му е паднала точно за 2-3 часа. Това ли е да си мобилен, да търсиш зарядно постоянно, а за андроида е същото.

Мноо хейтъри тука. Като ви писне да преинсталирате програмки и ромове по 10 пъти на ден ще се сетите за Нокиа и Уиндолс. Но ще е твърде късно щот ще сте загубили години от живота си в тестване на Андроид :)

А nokia - грозна...Не знам за iPhone, но от какво ни е дошло до гуша и кой бълва на пазара по 10 изсмукани от пръстите модела месечно мисля, че се знае....

А пък нокия са уникални боклуци - некачествени материали + бъгав софтуер + некадърна поддръжка, жалка картинка ! Затова нокия затъва и продажбите на смартфони са трагични - скучното на Iphone според нокия е, че е поздрав, стабилен, устойчив и качествен от техните боклуци - ако искам да ми е забавен ще си сваля приложения, не искам отново да обикалям форумите и сервизите, за да ми поправят скапаната нокия ! Затова - nokia - disappointing people !

iPhone скучен, Android сложен ... а пък от Нокиа нищо не става .... какъв телефон да избере човек. Я да си ни върнат оня с шайбите, че тогава да намираме махна на едни от най-модерните технологии. Нокия прекалено много закъсняха с промените, за кво ти е тая куца камила Symbian, пък хардуера им е слаб ... абеее лежаха на старите лаври тва е.

Много им се иска на Нокия.. ама звучат като грозник, дето мечтае за руси манеканки, а получава само надуваеми кукли ;)

... и сега да попитам всички писали дотук - кой от вас е позлвал NOKIA N97? :)... иглежда ... никой

хората какви смартфони правят, със софтуерна клавиатура изцяло, а тия продължават да бълват боклуци като от едно време. Не искам телефона ми да е 2-но по-дебел и 50% по тежък, щото се отваря по средата, заради клавиатурата. Или предпочитам това доп. място, да отиде за батерия. Нокия са обречени ..остава им ниша само аз телефони до $20, даващи ги безплатно при подписване на договор - малки, здрави и добри за това което са предназначени - да се говори с тях!

Ами като не искаш дебел и бавен си вземи 701 бе пич. Най-яркия дисплей и всичко каквото се сетиш. Половината дето са с андроид им паднаха драстично продажбите. За айфон какво да кажем ....лека му пръст на Стиви...с него свърши .Добре,че им остави 4-ката за да са още малко на сцената с нещо си.

шефа ми има такъв. страшно дърво. ако андроида му казват сложен.. тоя нокия има супер объркани опции за настройка, беше ми супер омотано (всравнение с андроид) да намеря настройките да дърпа интернет от wi-fi а не от GPRS. добре, че беше подарък от globul тоя боклук.

Защо, да не е нещо много особено?

Blake

Нокия да вземат да направят нормален смартфон, и тогава да плюят по конкуренцията (тя дори не е и конкуренция, щото е светлинни години напред). Всеки път като хвана телефон Нокия и се изприщвам докато направя някоя настройка или трябва да свърша някаква работа, различна от обаждане...

тия пък..с омраза и плюене се надяват да постигнат нещо. И ще ми говорят за сигурност, а в същото време ще ползват Уиндоус, смешна история....По-скоро това не е критика, а 'шепот от отвъдното'

Като гледам трудно ще се намерят достатъчно хора които да се обърнат към Windows Phone. И не бих казал тази платформа е по-проста за ползване от Android или iOS

Странно.. на фона на данните за продажбите на новите телефони на Нокия, да кажеш че няма кой да ги ползва...

коку

Не знам какво му е сложното на Android-а. Супер елементарен е от потребителска гледна точка. А за безпроблемния начин по който се синхронизира с Google акаунт-а ми, Nokia могат само да мечтаят с техния убит Nokia Suite (в тази графа включвам и Ovi suite, който лично за мен е по-орязана откъм функционалност версия на Nokia PC suite). Ползвам само Nokia от 2004-а година и с радост го сменям с Андроид след всички простотии, които финландците направиха.

Да не говорим, че ако си качиш контантите на ovi или ги синхронизираш само със Suite-a неможеш ги извади след това ... Нокия трябва да приемат, че дори и тяхните дългогодишни потребители понякога сменят марката ... или имат друг не-Нокия телефон на който искат да има същите контакти.

Ами взимаш един тефтер и писалка, преписваш си номерата в тефтера и толкова. После ги слагай в какъвто искаш телефон.

Само така коку, и аз така ама от 1999 само нокия и сега Андройд ... и ми е 100 пъти по-добре и лесно.

Ако това им е са стратегиите и вижданията, скоро пак ще произвеждат тоалетна хартия и гумени галоши :) С това са почнали и с това ще приключат :)

Истината е че Ios и android са на светлини години пред simbian

В юзър интерфейса - може би... но от вътре надали...

Преди месеци новият шеф на Нокия беше казал, че фирмата им няма дори един продукт, който поне да се приближава по възможности до АйФона. Так, че това изказване да го приемеме за лоша атака срещу силен конкурент.

На когото Андроида му е сложен наистина купува нокия, НО купува нокиа 1600 :D

Със сугурност досегашната Симбиан на Нокиа беше много по-сложна от Андроид или iOS! А Windows телефоните... They just suck!

Това за черните правоъгълници с дисплеи найстинае вярно обаче... Отврат са!

Вместо да си направят правилните изводи от ситуацията до която сами се докараха , тия още живеят в отрицание . Обречени са

Apple: Nokia не фалираха ли че нещо от 2-3 години ник'ви ги няма.

тея още се мислят за велики... тяхната собствена ОС загина и сега ще ползват Уиндоус. Нямаш право на такива изказвания след като си довел една ОС до упадък. Те дори не създадоха Симбиан, а го закупиха сега ще го изхвърлят.

айде ново двайсе

iPhone може да е скучен, но има наи-стабилната mobile OS от всички в момента, а Nokia...кои бяхте вие?!

Толкова е стабилна,че се чудят с какви кръпки да я съшиват в последствие!Аз в момента разцъквам андроид 2.3.4 на галакси 2 ,и изобщо не мога да кажа, че е по-зле от айфона,освен че цената е доста по-надолу.

Има голяма разлика между "разцъквам" и "използвам". Много хора са ми казвали как "еди-кой-си телефон е баш, ама баш като айфон - даже е по-евтин". До момента, в който не хванат в ръце истински айфон. А за кръпките - не съм съгласен. Андроид има доста повече и по-тежки камъни за дялане от iOS.