Коментари - Nokia се отказва от бранда Symbian | IT.dir.bg
назад

Nokia се отказва от бранда Symbian

Nokia повече няма да използва бранда Symbian, който досега се свързваше с основната смартфон платформа на компанията. Вместо Symbian операционната система вече ще се нарича Belle.

Обратно в новината

Коментари - Nokia се отказва от бранда Symbian | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз незнам какво се опитват да направят нокя,но аз си купх н900 за 600 евро с маемо оц,а за него няма абсолютно нищо сега,никакви упдеити :(

Мега зле са, но и няма как да са на върха, когато в тази сфера влязоха гиганти като Apple, Google и Samsung. Нокията на жената я смених със iPhone а мене си обзаведох с Galaxy S2. Фенски не купувам, затова ако пуснат Нокия по-добър смартфон може да се върна. Дано, дано, ама надали :D

Дреме ми ! Аз съм си с Belle так,че нищо не се променя.

Аз пък имам старичка Nokia N95 8GB и си я харесвам и OVI-то си го ползвах, а сега ще се прецака работата! Малко смотано са го измислили и ми се струва, че Нокиа върви към дъното и ще го стигне, а може и да се закотви там!

И аз вкъщи си харесвам телефона с шайбата, какво като ми се наложи тонално избиране да трябва да го правя с уста, почти съм се научил, след една две години спокойно ще мога да го правя и няма да имам проблем с телефонните централи :)

Точно заради този изключително некадърен "бизнес телефон" Нокиа полетя към дъното. Разбира се не и без помоща на OVI !!! Един пример пробвай да си синхронизираш SMS-ите. Няма по-скапан софтуер на пазара от OVI !!! С безплатната навигация се опитаха да вземат дял но нищо не може да ги спаси от тази летаргия в, която са от 6250 и 8310.

Пичове, не знам какво се оплаквате като някакви фризьорки тука. Една година бях с Андроид, после малко с едно Трофи, сега съм от 5 дена с Нокиа. Еми най-доволен съм от Нокиа. Не знам какво искате от един смартфон. Има всичко, а камерата е трепач! Само Айфон е по-добре, ама е и повече парички.

Принципно за всеки влак си има пътници но странното е , че уж бяхме от интелигентните народи пък защо има хора, които се радват на абсолютно доказани боклуци не е ясно !

абе ти не беше ли оня, фена на 'синьото Е' и на червивата ябълка ! Нали уж беше с Айфон, поне на 20-30 места си го писал..?? Май колкото имаш Айфон толкова си ползвал и Андроид ама айде ...ще се направим, че не сме видели :))

Най-после - последните няколко години нокия бълва уникални боклуци - бъгав софтуер, некачествена изработка и трагична поддръжка ! Дано разкарат и симбиана и всички, които участваха в развитето на тези боклуци като OVI и софтуера ! Жалко, бяха номер 1 при телефоните - какво стана, та загубиха клиентите си - аз лично страдах толкова много с Е51, Е52 и 6700, че повече не искам да ги чувам ! Ако искат да останат водещи - нека обърнат внимание на клиентите, а не само на продажбите и печалбите !

Абсолютно съм съгласен ! Дори Самсунг успяха да усетят накъде отиват нещата и направиха супер телефони в сравнение с олигофреничните и бавноразвиващи се Нокиа. Но това е истината всяка една европейска компания я очаква тази съдба! Или да бъде купена или да фалира от Американска, Азиатска, Индийска или Руска компания! Просто Европа е абсолютно бавноразвиваща се и супер инерционна общност и пазара и го показва непрестанно. В Европа няма нито една голяма високотехнологична ф-ма!!! Добре , че е Германия да има някакви технологии в машиностроенето и Франция в Медицината. Но лека полека и там изоставаме !!!!!

Съсипаха това което правеше Nokia - Nokia,това бяха наистина страхотни телефони,а Symbian беше добра ОС,сега вече не стават за нищо,скоро ще продавам и последния си смартфон с тази марка и едва ли ще се върна към нея отново както гледам,лошото е че няма да съм аз така.