Коментари - Българинът предпочита скъп GSM вместо PC | IT.dir.bg
назад

Българинът предпочита скъп GSM вместо PC

През 2012 г. търговията с мобилни телефони ще продължи да расте с двуцифрен темп, а смартфоните ще заемат почти половината от продажбите. Това сочат прогнозите на водещата световна компания за пазарни проучвания в областта на информационните технологии IDC.

Обратно в новината

Коментари - Българинът предпочита скъп GSM вместо PC | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой може ли да ми обясни на добър български език понятията аутсорсинг, iPhone и другите споменати в статията?

Трябва да си много тъп за да сравняваш телефон с компютър. PC-то служи за работа, GSM-ът е за комуникация. Абе кво съм седнал да обяснявам на хора които си мислят че по компютъра можеш само да си проверяваш имейла или да ровиш в Интернет.

Да, прав си. Като цяло - българите са прости хора, ограничени. И може да ходят със скъсани обувки и да пътуват гратис за да спестят някой лев, но телефонът ще е "скъп и "убав". Просто племе - това е!

И за да онагледим абсурдизма на това твърдение...нека всеки който е написал коментар тук, през телефона си, да вдигне ръка :)

Хмм...аз пък имам gsm -Nokia 1100 и PC: Core I7, 16GBRam 2TB HDD, GF 550Ti....и скоро не мисля да си сменям телефона, върши ми перфектна работа...

Поправка-българката...

ако е така, значи българинът е прост комплексар.

Еми така е - "жи и сйема" могат да го показват, пък компа си стои в къщи и няма как... :)))

От тази прогноза, избрана за да я четем, се предполага, че ние ще купуваме повече преносими комптри -които вършат работа, а западноевропейците-таблети, за да си играят на игрички и да си джиткат снимки!

който има такъв манталитет е бесен селяк.

Аз ползвам един лаптоп от 2008г и тогава не беше върховен, но и в сегашния момент ми стига. Имам и един телефон за 30 лв. ми го дадоха заедно с абонаментен план. Тези дни гледах разни таблети и смартфони(имам възможност да поръчам на един приятел от САЩ) и не можах да видя полза от тях за себе си. Нетбуците аз поне не бих отписал - мисля, че вършат работа. А имам и един четец за книги - той определено му е много полезен!

простотии говорите, модерната думичка outsorce :) единственото предимство е, че друг носи отговорността, но като се обърне каруцата е все тая кой я носи! а pc-то никой не може да го замени с телефон или таблет! още малко ще кажат, че и сървърите могат да се заместят от таблети

Автора на самата статия е написал подвеждащо заглавие.Защото едното няма нищо общо с другото.Това,че някой е искал да си купи JSM не означава ,че иска да плаща по- скъпо.Още повече,че се очаква след Нова година тарифите да паднат двойно.

баш това значи, прозводителност/цена отношението е сигурно в стотици пъти в полза на РС-тата.

Като изключим гъ3арията, която мъчи народа без почивка, има съвсем обективни причини за тези данни. Бих дал пример със себе си - компютъра ми е от 2007 година, а в края на 2008 направих сериозен ъпгрейд. Положението три години по-късно е, че няма никава причина да го пипам - Уиндоус 7 хвърчи, играя всички нови игри и то почти на максимални настройки, за филми, музика, интернет - всичко е на 6. Вярно, когато го вземах, поне за България, минаваше за хай-енд машина (около 2000$ с монитора и последвалия ъпгрейд). Каква мотивация имам да го сменям този компютър? Лаптопа ми (2009-та) също си върши работата. Затова, бюджета ми за електроника, съвсем нормално се насочи към телефона. През 2007, смартфоните все още не бяха достатъчно добри, за да са еквивалент на лаптоп в повечето случаи, но сега нещата се промениха, пък и цените паднаха. HTC-то, което си купих тази година беше малко под 600 лв, а е сериозен смартфон, напълно конкурентен с Галакситата и айФоните. Т.е. - поне за мен тази тенденция е съвсем нормална - пазара на РС и лаптопи/нетбуци се насити, сега следват телефоните/таблетите.

Много си прав, телефоните са на нивото на PC-тата от 90-те години когато на всеки 6 месеца излизаше по-мощно PC. Само че голямата разлика е че на PC може който иска да твори текст, графика и т.н. а смартфоните са само за ползване на съдържание сътворено от някой друг. Което е много добре за фирмите.

В Булгаристана не е важно какъв си, а като какъв те възприемат другите бели негра :) Естествено, че Ганьо ще си купи iPhone, нали съседа Васко продаде кравите на дядо си и си купи. Няма да изоставаме я :) Продаваш къщата на село и си купуваш перфектен смартфон :)

Tака е в Гетото. Имам познати, които за фирмите си купуват, вместо маркови компютри, сглобявани боклуци за по 300 лева. В същото време карат коли за по 100к и нагоре. Същото е и със смартфоните, половината селяци не разбират и 1/10 от функциите на смартфона си, даже по им е по-трудно да боравят с него, по-неудобно е, защото е голям, НО ПЪК можеш да го сложиш на масата в чалготеката за да не изостанеш от другите мърлячи. Мила родна картинка :)

А, да попитам, ако си имам PC и лаптопи, дали може да си купя iPhone и да се разкарвам с него при това без да взимам заем за него. Или пак е комлексарщина? Питам защото ходейки в чужбина преди ми се налагаше да се прегърбвам с 15" лаптоп, за да ползвам скайп и мейл. А сега си ходя с iPhona и не нося никакъв компютър. Пак ли е комплексарщина? Преди се налагаше да търся квартални кафенца с интернет, за да изпратя поща или файлове, а сега където и да съм, го правя на момента. Пак ли е комплексарщина? Само питам де?

само с ифона ли може да правиш тия работи? ами аз с гсм за 50$ ги правя тия работи.

Ами правиш ги, не защото просто си можеш, ами защото не можеш да си купиш нещо по-добро в кеш. Просто трябва да влезеш в заем, и ще бъдеш като всички останали. Та избора не повечето българи за съжаление е: бедност и завист или показност чрез кредит (отново бедност и завист).

Става въпрос, че много хора предпочитат скъп телефон пред по-евтин само заради гъзарията. А ти се нахвърли тука да изброяваш наличната си техника, не, че има нещо обшо с темата ама ей така да си кажеш. Та отговора на въпроса ти е ДА.

Не. не е. Както казах по-горе, повечето писачи като вас са бедни. Винаги тълкуват нещата от старна на гъзарията, просто защото никога не могат да си позволят нещо свястно. Та както казах - бедност и завист.

Всичко може, зависи само от акъла ти колко е.

Статията не се отнася за теб, представи си

Ако имаш достатъчно пари, не е. Тук коментарите имаха предвид индививите, които нямат пари за хляб, но са с последен модел смартфон на петгодишно изплащане.

И китайските айфони, го могат това, че ще ми останат и пари за новo 40 инчово LCD за да мога да си разглеждам файловете на него.

Мдаа, много си прав-и аз съм с китайски 4.3" двуядрен Андроид, и може ВСИЧКО което може и айфона, обаче на пет пъти по-ниска цена! Ама за да го избереш и поръчаш от Китай трябва поне малко да си разбирач!

Blake

Писал съм това на доста като тебе - заблудени комплексари - всеки месец със заплатата си мога да си купувам по 2 айфона, но няма да го направя за нищо на света. Даже, ако трябва да съм точен, едва ли бих ползвал и подарен айфон. Въпроса не е в парите (както си мислите всички комплексирани собственици на нещо с марката Епъл), а в други неща. В заключение - когато съм ползвал Епъл компютър (не Епъл 2 ;) най-вероятно си ходел прав под масата. Още тогава тази техника струваше 2-3 пъти по-скъпо от еквивалентната не-епълска, която върши същата работа. Но беше въпрос на "престиж" (направо комплексарщина) да имаш Епъл и да работиш на него. Е, сега като се похвали, порасна ли ти пишката с 2-3 сантиметра?

Здравей, Blake! Не мисля, че това да купуваш и използваш продукти на Ябълката е комплексарщина. Харесват ми, мога да си ги позволя и ми вършат стахотна работа. Още повече, че не са много по-скъпи от РС еквивалентите им, а също така имат и по-стабилна операционна система. Често чета коментари под статии за Apple и ми прави впечатление, че много често противници и привърженици на марката едва ли не се хващат за гушите в подобни на този тук спорове. Какъв е смисълът да се задоволява по този начин егото на спорещия? Всеки си има мнение, и това да се нахвърляш върху опонентите си с неприятни епитети и определения, по никакъв начин не може да докаже правотата ти (не визирам само теб). Една дискусия по дадената тема би била много по-приятна за участващите в нея. Или греша?

Ако е за работа 12 инчов таблет винаги ще е по-удобен за работа по целия свят особено ако действително имаш пари и си купиш такъв с GSM модул , ако ще е за телефон и е-мейл може и да ти трябва смартфон ама да мъкнеш 4 инчова тухла по кафенетата е всичко друго ама не и удобно. Та дето се вика или си мазохист или си ... как беше комплексар.

Евала ман! Голям разбирач си! Аре сега изброй 3 12"-ви таблети. Май няма такива, a? А ако 4" телефон с тегло 120 гр ти се струва тухла - значи си сериозно слаботелесен, добре че не се е налагало да носиш от едновремешните мобифони, че щеше да се счупиш на две. :D

Излагаш се, момче :) Никой не те пита какво имаш, не определяй ние дали сме бедни или не - няма как да знаеш това :) Ползвай си със здраве придобивките :)

Напълно се съгласявам с колегите, писали по-долу! Може да мре от глад, важното е да е с телефон от 2К лв., нищо че ще го изплаща години. Комплексарщина му се казва на това!

Blake

Дааа, трудно можеш са си домъкнеш компютъра до кварталното кафене и да го тупнеш на масата... Пък и коя пръчка ще ти върже по този начин???

+1

Може да нямам пари да говоря,но да имам скъп "жи си ем" простотия до шия това е!

предпочитат, защото кои може да ти види пц-то?

Е как няма, "джиесема" нали се вижда от всички, кой ти вижда PCто вкъщи...... малоумници...

ами разбира се, иначе няма да има с какво да се похвали..