Коментари - Учените от CERN откриха нова частица | IT.dir.bg
назад

Учените от CERN откриха нова частица

Учени от Европейската организация за ядрени изследвания откриха нова частица с помощта на Големия адронен колайдер. Това обаче не е бленуваният Хигс бозон, а субатомна частица Chi_b (3P), съобщи Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - Учените от CERN откриха нова частица | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не, че страдам от прекалена религьозност, но тамън папата се извини на Галилей за причинените неудобства и ше се окаже, че Господ е казал "Лет дъ съншайн" и е станал Биг-банг.

"Счита се, че Хигс бозонът лежи в основата на всичко във Вселената. " Това не е вярно, Хигс бозонът лежи в основата на масата на частиците. Това не е основата на всичко във Вселената, поне ако не пренебрегваме и понятието електричен заряд.

Не беше ли по лесно вместо "Хигс бозон" да на пишете "Х-бозон".

Още през 60-те години на миналия век британският физик Питър Хигс предполага за съществуването на божествена частица, която е направила възможно образуването на планетите.

Абе аман вече при всяко такоз откритие се почва - ще им помогнело да разберат смисъла и истината за вселената и живота като цяло. Тва си станаха най-обикновенни новини, кат откриването на други планети. Или правете новина като се направи голямо откритие - Хигс Бозона и планета с кислород или аман вече.

Човече, проблема е, че: 1- няма никакви Х бИзони, изядоха ги изедниците 2- няма планети с живот освен нашата, а скоро и нея няма да я има поради споменатите изедници 3- на "учените" правителствата отдавна им отнеха правото да правят наука, карат ги да правят пари и... те толкова си могат. Като нашите лекари.

Открили те, айде моля ти се. Да му паднат те на Дянков тия учени, айде моля ти се. Вместо да правят магистрали да има къде да си джиткат с джиповете, те пари за наука искат, айде моля ти се. * Хубави празници на всички.

И аз открих нова частица ... между копчетата на клавиатурата ми ...

В ЦЕРН търсят на грешното място "божествената частица". Тя се намира в БГ, и дори вече си има име: Б.Б.

абе не е сигурно.. Но мисля, че шепата български учени в ЦЕРН трябва най-отговорно да предложат въпросният Хигс бозон да носи по-подобаващо име - това на ББ. Даже трябва да го поканят на тържествената церемония по наименоване на въпросанта частица (като я намерят де) да и резне лентата ;-) прочее това, че познаваме как е устроен светът едва ли ще ни помогне много, но това няма много значение явно. В смисъл няма да изчезне гладът и болестите. Нито пък парниковият ефект.

Има нещо куцо в теориите с 11 или 26 измерения, които се опитват да опишат микросвета и физиците го знаят.. и са се оплели като пилета в кълчища... Тия нови частици са просто различни форми на едно и също нещо.. като вода налята в различни съдове. Няма да има край откриването на нови частици, ако няма концепция.. ;)

"Знам им аз номерата на учените от CERN" - както би казал един наш велик държавен ръководител, перефразирайки собствения си лаф по отношение на българските археолози. "Да им нанижа аз колайдера на една магистрала ..." ... "Ще ми подяждат те увеличението на предколедните надбавки, физици с физици ..." - би отекнало веднага откъм най-интелигентните му избиратели.

Причината да се появи споменатия от теб "държавник" се корени именно в болестта покосила много преди това учените. А днес цялото общество страда от смъртоносната пандемия на насилието, глупостта и ... да ни е честит декември 2012 (пък който е късметлия и по-рано) :)))

Колеги, да си честитим успеха, който може да ни увеличи предколедните надбавки и да продължим напред като верни предсказвачи - наследници на ВангЯ, именувани физици поради несметните богатства, които потрошаваме в безумните си начинания Хо хо хо А честито и на ортаците от НАСА, които предколедно продължават с маратона по откриване на хиляди земеподобни планети на безчетни светлинни години птвъд империята 42 ХаХо ХаХо Ку -